Skip to main content

VERANKERING ZONDER DE DAKBEDEKKING TE DOORBOREN

Dit soort ankerpunt (doodsgewichtsanker) geeft aan de gebruiker een grote bewegingsvrijheid

WIJ BIEDEN DRIE MOGELIJKE OPTIES

1

De basis van het systeem is een 192 kilo wegende betonnen tegel met een afmeting van 900 x 900 x 110mm, waarin een 12mm dikke roestvrij stalen ring is geïntegreerd.

Aan de onderkant bevinden zich 4 bevestigingspunten, in rubber voorzien van een bitumineuse zool, of pvc of epdm die toelaat deze betonblok vast te hechten op de dakhuid.
2

Een installatie waarbij het verankeringspunt geïntegreerd is in de structuur van het dak, zonder de coating van het dak te beschadigen en waarvan de stabiliteit wordt gegarandeerd door een ballast.

Het type en de dikte van de laag van de systeembelasting kunnen zeer verschillend zijn en laat toe om op verschillende soorten daken te worden gebruikt zoals groendaken of met grind bedekte daken. Dit soort apparaat geeft een permanente vervorming in geval van een val. Het laat 1 tot 2 personen toe zich te verplaatsen met een grote bewegingsvrijheid waarbij er een energie absorbering is voorzien en geïntegreerd is in het verankeringspaaltje.

Gebruiksaanwijzing voor 1 persoon : minimale belasting van 80kg/m2
Gebruiksaanwijzing voor 2 personen : minimale belasting van 200kg/ m2

In tegenstelling met de standaardsystemen voorkomt deze de vorming van een thermische brug en laat het ons toe om energie en geld te besparen.

3

Een installatie waarbij het verankeringspunt een modulair tegengewicht heeft.

Opgebouwd uit verschillende delen die makkelijk te transporteren zijn. Het laat ook toe om vlakke oppervlakten te beschermen waar de helling kleiner is dan of gelijk is aan 5°. Dit soort apparaat geeft aan de gebruiker een grote bewegingsvrijheid maar geeft toch de nodige bescherming waarbij een energie-absorbeerder zich gecontroleerd in werking stelt tijdens een val.

PROTIMEX : PRODUCTEN EN SYSTEMEN VOOR VALVEVEILIGING